Skip navigation

Tag Archives: suroboyo

LALI…

Sore-sore Wonokairun nangis gerung-gerung ndhik pinggir embong .

gak sui Bunali lewat, begitu ndhelok ono wong tuwek nangis langsung mandhek nakoni,,,

“mbah, laopo sampeyan nangis ndhik pinggir embong?” takon Bunali

“Aku ndhuwe bojo anyar ndhik omah, sik tas ae tak rabi, umure 20 taun, ¬†ayu, semlohe.” jare wonokairun ambek nangis.

“Lho lak enak se sampeyan, laopo kok nangis lho?.” Bunali kebingungan

“Ngene lho cak, wes ayu, bojoku iku yo pinter masak. opo ae kari njaluk, jangan asem, rawon, brengkes, sembarang sing enak2 pokok’e.” jare wonokairun.

“Lha kurang opo maneh sampeyan mbah. ngono kok sek mewek ae,” Bunali mulai tambah bingung.

“Mari ngono yo, bojoku iku setia pol ambek aku. lek ono sing nggudho langsung dikandhakno aku.” jare wonokairun maneh.

“lek ngono critane, lha terus laopo sampeyan kok nangis gerung-gerung gak mari2?”. Bunali wis gak sabar maneh.

“Aku lali omahku nang endhi…?

-Budi Santoso-

Advertisements