Skip navigation

LALI…

Sore-sore Wonokairun nangis gerung-gerung ndhik pinggir embong .

gak sui Bunali lewat, begitu ndhelok ono wong tuwek nangis langsung mandhek nakoni,,,

“mbah, laopo sampeyan nangis ndhik pinggir embong?” takon Bunali

“Aku ndhuwe bojo anyar ndhik omah, sik tas ae tak rabi, umure 20 taun,  ayu, semlohe.” jare wonokairun ambek nangis.

“Lho lak enak se sampeyan, laopo kok nangis lho?.” Bunali kebingungan

“Ngene lho cak, wes ayu, bojoku iku yo pinter masak. opo ae kari njaluk, jangan asem, rawon, brengkes, sembarang sing enak2 pokok’e.” jare wonokairun.

“Lha kurang opo maneh sampeyan mbah. ngono kok sek mewek ae,” Bunali mulai tambah bingung.

“Mari ngono yo, bojoku iku setia pol ambek aku. lek ono sing nggudho langsung dikandhakno aku.” jare wonokairun maneh.

“lek ngono critane, lha terus laopo sampeyan kok nangis gerung-gerung gak mari2?”. Bunali wis gak sabar maneh.

“Aku lali omahku nang endhi…?

-Budi Santoso-

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: